pondelok 19. marca 2012

Čo sú voľné energie?

Na prvý pohľad ľahká otázka. Keď sa nad tým zamyslíme je ťažšie nájsť slová pre komplexnú odpoveď. Sú to všetky energie okolo nás? Sú to len energie, ktoré nie sú viazané napr. vo fosílnych palivách?  Pre tento blog sa dohodnime, že sú to všetky energie, ktoré je možné využívať zariadeniami ktoré majú účinnosť vyššiu ako jedna.
Do tejto oblasti spadá aj tepelná energia vo vzduchu, vo vode, v zemi. Túto energiu môžeme využívať tepelnými čerpadlami. V tomto blogu sa budem snažiť nájsť, vyskúšať a publikovať konkrétne funkčné zapojenia zariadení na využívanie voľnej energie.

Prečo voľné energie?

Je naozaj smutné akým primitívnym spôsobom využívame dostupnú energiu, ktorá bola ukladaná milióny rokov vo fosílnych palivách. Na druhej strane táto energia sa miňa. Nezostalo jej veľa pre budúce generácie. Okrem toho takto využívaná energia likviduje život na tejto planéte. Skúsme preto spolu nájsť zapojenia, ktoré budú jednoduché a využiteľné pre bežných ľudí, nie pre energetické koncerny, ktoré bohatnú na našej potrebe energií.

Poznámka.

Kvantová fyzika
  • 3 druhy kvarkov (červený, modrý, zelený) z ktorých sú vytvorené všetky známe druhy častíc (elektrón, protón...) , záleží na pomere miešania.
  • aby kvantovým fyzikom vychádzali rovnice potrebujú desať rozmerný vesmír
Filozofia náboženstvo
  • cchi-kung - hovorí o troch kvalitách energie z ktorých sú vytvorené všetky veci
  • budhizmus - hovorí o desať smernom svete
  • kreťanstvo - trojica božia ktorou je vytvorené všetko
  • hinduismus - trojica bohov (Brahma, Šiva, Višnu) ktorými je vytvorené všetko
Je to všetko náhoda? Alebo kvantoví fyzici odpisujú z dávnych filozofií a náboženstiev?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára